albota lat bunLa Albota se lucrează din plin la un nou foraj de apă, al șaselea care va deservi rețeaua de alimentare din localitate. Și la sala de sport lucrările sunt destul de avansate, antreprenorul estimând că investiția va deveni funcțională în toamnă.

„Rețeaua de alimentare cu apă a comunei Albota este deservită deja de cinci puțuri de mare adâncime, cel de la Mareș urmând ar fi al șaselea. Forajele dispun de stațiile de pompare, tancuri de depozitare a apei și cele mai moderne sisteme de filtrare. Din redevența primită anual de la operatorul rețelei, Apă Canal Pitești, noi am investit constant în sistem, pentru a asigura locuitorilor apă de cea mai bună calitate. Din păcate, lucrările privind introducerea canalizării în satul Mareș nu vor începe prea curând. Proiectul cu finanțare europeană, în valoare de peste 1 miliard de lei noi, gestionat de Apă Canal, este foarte complex, înglobând introducerea acestei utilități în mai multe comune din județ. Din câte am înțeles, nicio firmă nu s-a prezentat la licitația organizată în vederea stabilirii antreprenorului, astfel că aceasta va fi reluată.”, explică primarul Ion Dumitru. 
În schimb, lucrările la sala de sport din incinta Școlii de centru lucrările avansează, la ora actuală montându-se încălzirea prin pardoseală. Constructorul estimează că sunt șanse mari ca obiectivul să fie dat în folosință în toamnă.