suseni 1Duminică, 10 iulie, a fost zi de sărbătoare în comuna Suseni! După anii de pauză cauzată de pandemie, locuitorii comunei au îmbrăcat din nou straie de sărbătoare și au venit cu mic cu mare să petreacă la Ziua Comunei, manifestare ajunsă anul acesta la cea de-a XVI-a ediție.
Gazdă primitoare a fost, ca de fiecare dată, primarul Doru Radu. Edilul a fost permanent în mijlocul cetățenilor și a avut alături colegi din administrația locală, consilieri locali. Au onorat cu prezența prefectul Radu Perianu, deputații Dănuț Bica și Aurel Bălășoiu, precum și alți reprezentanți ai instituțiilor publice din județ.

Dansul torțelor, atracția serii
Ca de fiecare dată, locuitorii comunei Suseni și-au sărbătorit comuna cu artiști îndrăgiți, veselie, dans, cântec și printr-un eveniment devenit deja tradiție, căruia i s-a dus vestea și prin împrejurimi – defilarea cu torțe, organizată anul acesta sub egida împlinirii a 145 de ani de la Războiul de Independență. Manifestările au avut loc pe terenul de sport din centrul comunei și au debutat cu un Te Deum ținut de preoții din localitate. Primăria și Consiliul Local Suseni au premiat cuplurile longevive din comună, nu mai puțin de 24 de perechi, oferind celor care au aniversat jumătate de secol împreună flori, diplome și premii. Cum era de așteptat a urmat un spectacol suseni 2muzical. La început au încântat audiența micii artiști locali, Aida Stanciu, Karina Ion, precum și inimoșii călușari de la Școala ”Marin Braniște” Suseni. Petrecerea a continuat cu formația Trygen și solista Oana Preda, pe muzica cărora oamenii au ieșit la joc, s-au distrat și au uitat, măcar pentru o zi, de probleme și griji. Surprizele pregătite cetățenilor de către autoritățile locale au continuat cu recital susținut de cunoscuta interpretă de muzică populară Marcela Fota. Atracția serii a fost, bineînțeles, defilarea cu torțe pe terenul de sport, moment devenit marcă proprie a comunei Suseni. La final, un frumos foc de artificii a luminat cerul deasupra comunei, punând punct astfel unei sărbători care a marcat înainte de toate revenirea la normalitate pentru toată lumea.
”Este o sărbătoare dedicată locuitorilor comunei Suseni și mă bucur că, după anii de pandemie, am reușit să reluăm organizarea acestui eveniment. Le mulțumesc că au venit în număr atât de mare, le doresc multă sănătate și îi asigur că vom continua să facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a dezvolta localitatea noastră” – Doru Radu, primar Suseni.