cicanesti 2Primarul din Cicănești, Ion Ionescu, anunță toți concetățenii că în a treia duminică din luna iunie va avea loc o nouă ediție a popularei sărbători „Tamașiana”, întreruptă în ultimii ani din pricina măsurilor restrictive impuse de pandemia de Covid. Pe lângă tradiționalul târg, în renumita poiană vor susține recitaluri de cântece și dansuri ansambluri de copii din Cicănești dar și din comunele apropiate. Atmosfera va fi întreținută de formația „Jilly Band”. De asemenea, va avea loc și un concurs destinat cailor de tracțiune.

Începe construcția terenului de sport
În luna mai la Cicănești a fost desemnată firma care se va ocupa de construcția terenului de sport din incinta școlii de centru, astfel că, din iunie, vor începe efectiv lucrările. „Terenul va beneficia de gazon sintetic, tribună și instalație de nocturnă. Intenționăm ca nu doar elevii să-l folosească, ci toți iubitorii sportului din comună, evident, după terminarea orelor de curs. Totodată, ne-am apucat de realizarea Studiului de Fezabilitate în vederea construirii unei săli de sport, în zona actualului stadion comunal. Vom depune proiectul la Compania Națională de Investiții, instituție care, am observat, gestionează cu succes astfel de investiții.”, spune primarul Ion Ionescu.
Administrația din Cicănești așteaptă răspunsurile la două proiecte depuse spre finanțare pe PNNR și pe Programul „Anghel Saligny”. Este vorba de reabilitarea câtorva ulițe colaterale, ultimele rămase neasfaltate și de introducerea sistemului de alimentare cu gaze. Totodată, se așteaptă ca Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale să deblocheze încă o tranșă de bani, în așa fel încât să poată fi reluate lucrările la sistemul de canalizare, mai precis să fie montate stațiile de pompare.