micesti latAutoritățile administrative din Micești au emis certificatul de urbanism în vederea modernizării prin asfaltare a trei drumuri de pe raza comunei, în lungime totală de peste 2 km. Este vorba de străzile Valea Troislav, Aleea Dumbravei și Valea Purcareanca DC 226. Se lucrează la proiectare, în paralel urmează obținerea tuturor avizelor cerute de lege, apoi va fi organizată licitația pentru desemnarea antreprenorului.

„Din păcate, din cauza creșterii prețurilor la asfalt și alte materiale de construcții, prin prisma previziunilor bugetare, anul acesta nu vom reuși să asfaltăm decât unul dintre cele trei drumuri, investiția urmând a fi continuată anul viitor. Consiliul Județean Argeș ne-a alocat 2,5 miliarde de lei, sumă insuficientă pentru a duce acest proiect la bun sfârșit. Cel mai probabil va trebui să alocăm diferența de la bugetul local. Noi dispunem de o rezervă bugetară de aproximativ 6 miliarde de lei, însă destinația acestor bani va fi stabilită de către consilierii locali. În mod cert, unul din drumuri va fi asfaltat anul acesta. Cel mai probabil în august ne vom apuca efectiv de lucru.”, explică primarul Dumitru Voicu.

Încep înscrierile la grădinițe
Între 31 mai și 23 iunie are loc prima etapă de înscriere la grădinițele de pe raza comunei. Înscrierea copiilor se va face ținând cont de domiciliul părinților din C.I. astfel:
# domiciliul în Păuleasca - Școala Primară Nr. 1- grădiniță /Școala Primară Nr. 2- grădiniță;
# domiciliul în Purcăreni - Școala Gimnazială Purcăreni - grădiniță;
# domiciliul în Micești - Școala Gimnazială Nr. 1 Micești - grădiniță.
După finalizarea primei etape de înscrieri, dacă nu se completează locurile la Micești, pot fi înscriși și copii de pe raza comunei.

Un nou investitor privat
Comuna Micești devine de la an la an mai atractivă pentru investitorii privați. O firmă producătoare de piese și subansamble pentru industria auto va construi la Purcăreni o hală de producție în suprafață de 5.000 mp.  O altă firmă, care comercializează ATV-uri, va construi, tot de-a lungul DN 73, un show-room, pe 1.000 de metri pătrați.