nucsoara primarPrimăria Nucșoara a pregătit mai multe proiecte în vederea accesării finanțărilor din PNRR. Obiectivele de investiții vizează amenajarea de stații de încărcare pentru vehicule electrice și modernizarea clădirilor publice prin eficientizarea energetică a acestora.

”Am depus un proiect pentru înființarea unei stații de încărcare pentru vehicule electrice în satul Sboghițești, în fața farmaciei și a magazinului. De asemenea, în scurt timp vom depune un proiect privind eficientizarea energetică a clădirilor publice în cadrul măsurilor PNRR. Mă refer aici la căminele culturale din satele Sboghițești și Slatina. Lucrările finanțate sunt montarea de panouri fotovoltaice, anveloparea termică a clădirilor și înlocuirea tâmplăriei cu geamuri termopan”, precizează primarul Ion Cojocaru. 

Casă pentru copii, cu observator astronomic
Asociația ”Casa Bună”, condusă de activistul Valeriu Nicolae, vrea să construiască o casă în Nucșoara pentru copiii proveniți din medii defavorizate. Asociația a cumpărat deja un teren în localitate, iar de curând și „Bikers for Humanity” și omul de radio Cristian Hrubaru s-au alăturat demersurilor inițiate de cei de la „Casa Bună”. Dorința celor implicați este de a construi în comuna argeșeană de la poalele munților o cabană cu living, bucătărie, băi, spații de dormit și un observator astronomic, prin intermediul căruia copiii vor descoperi universul. Merită reamintit că din 2020 voluntarii Asociației ”Casa Bună” fac lecții online cu copiii din Nucșoara și Lerești, cărora tot ei le-au instalat computere. În timp, sprijinul asociației s-a extins la mâncare, îmbrăcăminte, încălțăminte, cadouri de Crăciun, controale oftalmologice, rechizite pentru copiii din Nucșoara.