valea iasului 1Administrația comunei Valea Iașului a depus mai multe proiecte spre finanțare în PNRR, Componenta C 10 - Fondul Local. Astfel, au fost solicitate fonduri europene pentru amenajarea a 3 km de piste de biciclete de-a lungul DN 7C, înființarea a două stații pentru încărcarea vehiculelor electrice și achiziția unei drone pentru monitorizare video. De asemenea, în urmă cu o lună, autoritățile din Valea Iașului au depus o solicitare de finanțare prin PNI ”Anghel Saligny” pentru introducerea rețelei de gaze în satele Ungureni, Valea Iașului, Borovinești și Bărbălătești. Este vorba de 15,4 km de rețea de gaze, iar valoarea proiectului este de 157 de miliarde de lei.

Școală transformată în after-school
Fără activitate de mai bine de trei ani, fosta școală din satul Mustățești ar putea fi transformată în after-school. ”Un investitor privat și-a manifestat intenția de a investi în această școală, în ideea de a o transforma într-o unitate de tip after-school. Suntem de acord cu această inițiativă, pentru că ar veni în sprijinul copiilor și părinților din Valea Iașului. De altfel, am și aprobat o hotărâre în acest sens în Consiliul Local. Momentan facem demersuri pentru a obține aprobarea Inspectoratului școlar Județean”, precizează primarul Cristian Enescu.

Lucrări în desfășurare
Se lucrează în continuare la rețeaua de alimentare cu apă a comunei, pe strada Teilor, acolo unde sunt realizate branșamente la rețea și se introduce conducta de apă pe o lungime de 300 metri. Ulterior lucrările se vor muta pe strada Armand Călinescu. Totodată, din luna iunie vor începe lucrările la bazinul de stocare a apei aferent celor trei foraje realizate de curând. În ceea ce privește lucrările la gaze, acestea se desfășoară în prezent pe strada Arion St. Nicolae, în satul Valea Uleului. Nu în ultimul rând, pe mai multe străzi pe care s-a lucrat pentru introducerea utilităților se vor face în următoarea perioadă subzidiri de maluri pentru consolidarea structurii drumurilor.