popesti bunFrumusețea portului popular de pe meleagurile noastre a fost pusă în evidență de membrii Ansamblului ”Murgulețu” din Popești la parada portului popular românesc, organizată la începutul lunii mai de Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești și Primăria Mioveni.

Tinerii din Popești au purtat cu mândrie costumele tradiționale, punând în valoare unul dintre elementele reprezentative care fac parte din zestrea neamului românesc. Ansamblul ”Murgulețu” din Popești este coordonat de instructorul Gheorghe Iordăchiță și a obținut numeroase premii la concursurile de profil din județ și nu numai.

Solicitări de finanțare
Potrivit reprezentanților administrației locale, în luna iunie vor reîncepe lucrările la căminul cultural aflat în construcție în satul Slobozia. Investițiile sunt realizate cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean Argeș. De asemenea, tot în luna iunie va fi inaugurat terenul sintetic de fotbal realizat de autoritățile din Popești cu fonduri europene.
Conducerea Primăriei Popești intenționează să acceseze fonduri prin PNRR pentru instalarea unui sistem de supraveghere video în comună. Urmează să fie realizată o documentație în acest sens și apoi va fi depus proiectul. ”Suntem în așteptarea evaluării cererilor de finanțare depuse în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Am depus solicitări pentru modernizarea drumurilor, introducerea canalizării, precum și pentru introducerea gazelor”, declară primarul Ion Mihai.