davidesti primar bunPentru prevenirea inundațiilor, administrația locală din comuna Davidești a decis realizarea de șanțuri betonate pe lungime de 700 m, în zona Valea Radului. ”Este o lucrare pe care o vom face din fonduri proprii, fiind absolut necesară pentru ca cetățenii din zonă să nu mai întâmpine probleme”, afirmă primarul Alin Văduva.

În același timp, se realizează o serie de documentații pentru investiții viitoare. ”Lucrăm la listele de cantități pentru materialele necesare în vederea reabilitării Căminului Cultural Conțești. Avem în vedere racordarea clădirii la sistemul de canalizare, realizarea de toalete și reparații exterioare și interioare. Un alt proiect spre care ne îndreptăm atenția este introducerea sistemului de canalizare în satul Voroveni. Pentru cei 600 de locuitori este necesară o rețea de 2 km și stație de epurare. Tot în Voroveni este oportun să asfaltăm drumul spre Bârzești, în lungime de 1 km. Încercăm să avem proiectul finalizat, pentru ca ulterior să găsim soluții de finanțare.”, spune edilul șef.
Cât de curând, va fi gata și proiectul pentru amenajarea Târgului. ”Vom asigura cele mai bune condiții comercianților și cumpărătorilor. Piața va avea apă curentă și curent electric și zone bine delimitate pentru categorii de produse, astfel încât să fie igienic și corespunzător din punct de vedere al normelor igienico-sanitare. Suprafața totală pe care o vom pune la dispoziție este de 5000 mp.”, a menționat șeful executivului.
Nu în ultimul rând, trebuie amintit că va fi inaugurat în cel mai scurt timp  locul amenajat pentru picnicuri. ”Sincer, a ieșit ceva foarte frumos. Avem iluminat, foișoare, grătare, am plantat și arbuști în plus, pentru design. Abia așteptăm turiștii!”, a mai afirmat primarul Alin Văduva.