racaDe Înălțarea Domnului, a fost marcată Ziua Eroilor și în comuna Râca. Memoria celor căzuți pe câmpurile de luptă pentru patrie a fost cinstită printr-un eveniment restrâns, dar plin de emoție și recunoștință. La Monumentul Eroilor din curtea Primăriei Râca a avut loc o slujbă religioasă pentru pomenirea eroilor neamului, urmată de un program artistic cu specific patriotic pregătit și prezentat de elevii Școlii Gimnaziale ”Ilie Stănculescu” Râca.

Primarul Nicușor Sorin Popescu a depus o coroană de flori la monument, aducând un omagiu celor cărora le datorăm pacea și libertatea de astăzi. ”Nu există cuvinte suficient de mari pentru a exprima recunoștința față de eroii noștri. Datoria noastră este să-i cinstim și să ducem mai departe exemplul curajului lor”, a spus edilul localității.

Branșamente la canalizare
În localitate continuă lucrările de branșare a gospodăriilor la rețeaua de canalizare. Acestea sunt executate cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean. De asemenea, administrația din Râca se află în așteptarea unui răspuns privind solicitarea de finanțare depusă în cadrul PNI ”Anghel Saligny”. Autoritățile au solicitat fonduri pentru asfaltarea unor drumuri locale pe care au fost deja introduse utilitățile.

Sterilizări gratuite
Nu în ultimul rând, în perioada următoare, Asociația TIERHILFE HOFFNUNG – Adăpostul de câini Smeura va desfășura o campanie de sterilizări gratuite pentru câinii și pisicile cu sau fără stăpân din localitate. Este prima acțiune de acest gen desfășurată în comuna Râca. Data la care se va desfășura campania urmează a fi stabilită în scurt timp și comunicată cetățenilor.