tigveni latAdministrația din Tigveni urmărește cu atenție toate liniile de finanțare care se deschid în această perioadă pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNNR), program de finanțare susținut de Uniunea Europeană. Astfel, nu mai puțin de șapte proiecte au fost depuse în ultimele două luni.

„În luna aprilie am depus șase proiecte pe PNNR, care vizează realizarea Planului Urbanistic General, achiziționarea de mobilier urban inteligent, crearea unei rețele de Internet wi-fi în toată localitatea, a unei rețele de supraveghere video, achiziționarea unui microbuz electric și realizarea unei stații de încărcare a automobilelor electrice. În luna mai am mai depus încă un proiect prin care solicităm finanțare pentru anveloparea termică a sediului administrativ al comunei și a Școlii cu clasele V-VIII Bârsești. În plus, din informațiile pe care le dețin, proiectul nostru de modernizare prin asfaltare a 11,4 km de drumuri comunale, proiect depus pe Programul Anghel Saligny, are mari șanse să primească finanțare guvernamentală. Cât de curând vom începe și lucrările de extindere a Grădiniței Tigveni, în așa fel încât să putem înființa acolo o grupă cu program prelungit.”, detaliază primarul Constantin Smeu.

Începe construcția secțiunii 3 din Autostrada Pitești-Sibiu
În luna mai CNAIR a desemnat câștigătoare oferta asocierii italo-române Astaldi/WeBuild-Tancrad pentru secțiunea 3 Cornetu-Tigveni (37,4 km) din Autostrada Sibiu-Pitești.
Parte a tronsonului care traversează Carpații, Secțiunea Cornetu-Tigveni va avea o lungime de 37,4 km și va cuprinde 95 de poduri și pasaje, 1 tunel cu două galerii independente (în lungime de 1,7 km fiecare galerie), 2 noduri rutiere, la Cornetu și Văleni și 1 ecoduct în zona localității Călinești. Perioada contractuală de proiectare este de 12 luni, iar perioada pentru construcție este de 45 de luni.
Secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș (9,86 km) se află în etapa de proiectare. Construcția trebuie finalizată în anul 2027, potrivit contractului.