boteni bunFiindcă este una dintre puținele localități din Argeș care deja începuse derularea contractului pentru asfaltarea a 10,3 km de drumuri, prin FDI, primarul comunei Boteni, Vasile Leau, opinează că șansele pentru refinanțare prin Programul „Anghel Saligny”  sunt extrem de mari.

”Sunt aproape convins că vom primi suma necesară pentru implementarea acestui proiect. Avantajul este că noi avem deja licitația făcută, deci ne putem apuca de modernizarea drumurilor imediat cum se vor publica listele cu proiectele finanțate. Eu cred că nu există niciun motiv să nu primim acești bani. Realizarea acestui obiectiv va însemna foarte mult pentru localitatea noastră, pentru toți cetățenii, proiectul prevăzând asfaltarea de tronsoane în toată comuna.”, declară edilul șef.
Pentru a putea continua lucrările de modernizare a centrului localității, administrația din Boteni  va realiza mai întâi recalcularea devizului, în conformitate cu OG 47. ”Imediat după ce stabilim exact cum au crescut costurile și vedem ce bani alocăm , dăm ordinul de începere a lucrărilor.”, a punctat șeful executivului.
Conform declarațiilor edilului șef, licitația privind atribuirea contractului de lucrări pentru modernizarea Căminului Cultural, prin Compania Națională de Investiții, nu a început încă. ”În aceste condiții, cel mai probabil că nu se vor apuca de lucru anul acesta. Estimez că undeva în iarnă de-abia se va finaliza procedura.”, spune primarul Vasile Leau.
Conducerea Primăriei nu a decis încă dacă va organiza anul acesta Ziua Localității și Festivalul „Brâul de la Boteni”. ”Eu mi-aș dori foarte mult, însă depindem de fondurile pe care le avem la dispoziție. Cel mai probabil, în ideea în care hotărâm să ne mobilizăm, cele două sărbători vor avea loc la sfârșitul lunii iulie.”, a mai declarat edilul șef.