baiculestiDin luna mai au început lucrările din proiectul de înființare a rețelei de canalizare în comuna Băiculești, de altfel una dintre cele mai așteptate investiții pentru comunitatea locală. Proiectul este finanțat prin PNDL și prevede înființarea sistemului centralizat de canalizare în satele Măniceşti, Stejari, Argeşani, Băiculeşti şi Zigoneni.

Stația de epurare a apelor uzate menajere va fi amplasată în zona fostei unități militare din localitate. ”Se lucrează efectiv pe tronsonul din satul Zigoneni, pe anumite ulițe laterale, unde se îngroapă conducte și cămine. Lucrările vor dura cel puțin doi ani de zile. Este un proiect de anvergură, care va contribui semnificativ la creșterea gradului de confort și civilizație al cetățenilor”, declară primarul Niculae Dragnea.
În perioada imediat următoare va fi lansată licitația pentru derularea altor două proiecte de utilitate publică. Este vorba de reabilitarea rețelei de apă în satul Mănicești prin înlocuirea conductelor, respectiv de extinderea rețelei de apă în satul Valea Brazilor, pe strada Bisericii. Aici va fi montată și o stație de pompare a apei. Lucrările vor fi executate cu fonduri din bugetul local.
În altă ordine de idei, autoritățile din comuna Băiculești așteaptă răspunsuri cu privire la solicitările de finanțare depuse în PNI ”Anghel Saligny”. Conducerea Primăriei a solicitat fonduri pentru asfaltarea unor drumuri locale, amenajarea unei stații de apă, dar și pentru racordarea gospodăriilor la sistemul de canalizare.