schitu golesti inaltPrimăria comunei Schitu Golești va depune solicitare de finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență pentru eficientizarea energetică a două clădiri, cu schimbarea sursei de încălzire. Este vorba de sediul administrativ al comunei și de școala din Schitu Golești. ”Chiar dacă avem investiții importante în derulare, încercăm să profităm de orice granturi care ne dau posibilitatea de a moderniza clădirile publice și de a economisi energie care, după cum vedem cu toții, este din ce în ce mai scumpă.”, declară primarul Vasile Miriță.

Concomitent, sunt continuate lucrările la cele două săli de sport: cea din Lăzărești, obiectiv realizat prin Programul Operațional Regional, construcție care deja a ajuns la acoperiș, dar și cea realizată din fondurile Companiei Naționale de Investiții. Totodată, se lucrează la  modernizarea clădirii socio-culturale din centrul localității.
”Anul acesta nu vom organiza ziua localității din motive bine întemeiate. Dorim să finalizăm clădirea socio-culturală, astfel încât, anul viitor, când vom sărbători, să o facem cu ”haine noi” și să inaugurăm, concomitent, și acest obiectiv. ”, afirmă edilul șef.
Sunt așteptate cu nerăbdare, ca în toate UAT-urile argeșene și din țară, listele cu proiectele ce vor fi finanțate prin Programul „Anghel Saligny”. ”Suntem deja în iunie și, chiar dacă vom afla curând ce sume vom primi și pentru care dintre investiții, eu nu cred că implementarea va începe de anul acesta. Nu este timp fizic. Până se vor semna contractele, până se va organiza licitația și se vor desemna câștigătorii, urmând etapele legale ne vom afla în iarnă. Estimez ca cel mai curând să putem demara obiectivele în primăvara anului viitor”, spune șeful executivului din Schitu Golești.