recea primar nou 5Primăria comunei Recea a depus mai multe cereri de finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 10 - Fondul Local. Investițiile pentru care au fost solicitate fonduri vizează lucrări pentru eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale Recea, amenajarea a două stații pentru încărcarea vehiculelor electrice, modernizarea sistemului de supraveghere video din comună și elaborarea PUG - ului.

Pentru Școala Gimnazială Recea lucrările prevăd schimbarea centralelor termice, montarea panourilor fotovoltaice și iluminat bazat pe lămpi cu tehnologie LED. Administrația comunei Recea mai are alte două proiecte importante depuse în programele cu finanțare guvernamentală. ”Unul dintre acestea include asfaltarea unor drumuri locale în satele Recea și Deagu și a fost depus spre finanțare în cadrul PNI ”Anghel Saligny”, iar celălalt vizează construirea unui nou cămin cultural prin CNI”, precizează primarul Doru Dragu.

Manifestări de Ziua Eroilor
Ziua Eroilor a fost comemorată cu onoarea cuvenită  în comuna Recea. La Monumentul Eroilor din centrul localității a fost oficiată o slujbă religioasă, iar autoritățile locale au depus o coroană de flori. Copiii de la Școala Gimnazială Recea au intonat cântece și poezii patriotice, aducând astfel un omagiu celor ce s-au jertfit pentru patrie. Și Ziua Copilului a fost sărbătorită în comună. Pe terenul de sport din incinta școlii au fost organizate diverse competiții sportive, iar elevii au luat parte la o serie de manifestări artistice. Copiii au fost încântați de activitățile dedicate lor și s-au bucurat de o zi minunată.