suseniConducerea Primăriei Suseni caută să acceseze fonduri europene pentru derularea unor noi investiții în localitate. În acest sens, autoritățile din Suseni au depus proiecte în cadrul mai multor programe de finanțare, urmărindu-se atragerea banilor europeni din PNRR, dar și a fondurilor puse la dispoziție de AFM (Administrația Fondului pentru Mediu).

La AFM a fost depus un proiect pentru modernizarea sistemului de iluminat public. Documentația prevede instalarea a 400 de corpuri de iluminat cu LED și montarea unui sistem inteligent care permite reglarea automată a fluxului luminos. În paralel, administrația din Suseni a depus proiecte spre finanțare prin Componenta 10 - Fondul Local din PNRR, submăsura ”Asigurarea Infrastructurii pentru Transportul Verde”. ”Am solicitat fonduri pentru implementarea unui proiect de instalare a unui sistem adaptiv de semaforizare în zona trecerilor de pietoni de la cele trei școli din comună. Pe lângă semafoare, se pot monta panouri informative, se pot face dotări cu calculatoare pentru gestionarea sistemului. De asemenea, am solicitat fonduri pentru instalarea unui sistem integrat de supraveghere video în comună. Proiectul presupune montarea a 60 de camere video în localitate, investiție ce ar ajuta mult la monitorizarea tuturor obiectivelor-cheie, a intersecțiilor, a întregii localități într-un cuvânt”, precizează edilul Doru Radu.
Cu emoție și recunoștință, Ziua Eroilor a fost marcată și în comuna Suseni. La toate monumentele eroilor din localitate s-au ținut slujbe religioase și au fost depuse coroane de flori. Conducerea Primăriei Suseni a participat la toate momentele dedicate cinstirii eroilor neamului.