albestii de argesS-a hotărât în Consiliul Local: în Albeștii de Argeș va fi amenajat un ștrand! Conform declarațiilor reprezentanților primăriei, oportunitatea de a construi o astfel de oază de relaxare în localitate este cât se poate de reală. ”Cu toții ne dorim de ani de zile un ștrand. Nu este vorba de turiști, ci mai ales de localnici, de tinerii noștri, de copii. Majoritatea, ca să ne putem bucura vara de o baie, trebuie să mergem la Ostroveni sau mai știu eu unde. Decizia este în asentimentul tuturor! Pentru ca acest obiectiv să poată fi realizat vom elabora mai întâi Planul de Urbanism Zonal. Concomitent, sperăm că va fi finalizat și Planul de Urbanism General, lucrare aflată pe ultima sută de metri, ” afirmă Cristian Ștefan, de la compartimentul Achiziții publice Primăria Albeștii de Argeș.

În maxim o săptămână conducerea Primăriei va da ordinul de începere pentru reluarea lucrărilor de amenajare a trotuarelor în centrul localității. Concomitent, în întreaga comună se lucrează la amenajarea șanțurilor și toaletarea vegetației. ”În toate satele, acolo unde este nevoie, intervenim pentru amenajarea șanțurilor și decolmatarea lor, toaletarea vegetației și orice altă lucrare este necesară pentru prevenirea inundațiilor. Schimbările climatice din ultima perioadă, ce au adus furtuni și ploi în cantități mari în ultimele veri, ne-au condus la decizia de a lua măsuri de precauție pentru a preveni, pe cât posibil, orice problemă”, a mai menționat Cristian Ștefan.
O altă veste bună este aceea că, prin Administrația Fondului de Mediu se vor achiziționa două stații de încărcare electrice, cu câte două posturi fiecare. Una va fi amplasată vizavi de Casa de Cultură, cealaltă vizavi de școala Ungureni, ambele fiind situate pe drumul național.