stoenestiCentrul comunei Stoenești va avea o nouă față după realizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare pe care administrația publică locală le-a început în luna mai. Astfel, de curând au fost demarate lucrările de refacere și modernizare a clădirilor publice, Primăria și Căminul Cultural, respectiv la Monumentului Eroilor din centrul localității.

”Se lucrează la Căminul Cultural, a fost decopertată fațada și urmează refacerea și vopsirea acesteia. Concomitent se schimbă acoperișul căminului, sunt dărâmate treptele de la intrare și se vor amenaja altele noi, dar numai după ce vor fi realizate racordurile la canalizare, pentru a nu mai fi nevoie să surpăm ulterior. De asemenea, s-a lucrat și în interiorul Căminului Cultural, a fost amenajat un nou grup sanitar. Vom scoate și pavelele din față, vom reface intrarea și apoi vom trece la amenajarea parcării. După ce terminăm lucrările la Cămin, ne mutăm la Monumentul Eroilor. Sper ca toate aceste lucrări de înfrumusețare a centrului comunei să fie gata până la sfârșitul anului”, declară primarul Ion Marin.

Licitație pentru asfalt
În proiectul de modernizare a centrului civic din Stoenești sunt incluse și lucrări de asfaltare a drumurilor. Autoritățile locale își propun să asfalteze 1,8 km de drumuri, inclusiv un tronson din drumul județean, și să amenajeze trotuare și podețe. Vor fi realizate șase podețe și se va face o consolidare de mal la podul de la Slobozia. Lucrările de modernizare a drumurilor se află în faza licitației pentru atribuire.
Pe de altă parte, conducerea Primăriei Stoenești se află în așteptarea unor răspunsuri privind solicitările de finanțare depuse în programul guvernamental ”Anghel Saligny”. Prioritară pentru administrația locală ar fi continuarea lucrărilor la sistemul de canalizare, în etapa a II-a fiind incluse satele Bădeni și Cotenești. În plus, conducerea Primăriei Stoenești intenționează să depună în curând un proiect pentru modernizarea iluminatului public, cu finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu.