corbi 3Jumătate de secol de tradiție s-a împlinit duminică, 29 mai, la Corbi! Într-o atmosferă de mare bucurie, în ciuda ploii, sărbătoarea a debutat cu o paradă extraordinară a portului și dansului popular. După doi ani în care din cauza pandemiei festivalul nu a mai putut fi organizat, iată că a venit momentul să ne reluăm obiceiurile și să retrăim, cu și mai mult entuziasm, momentele care ne fac să ne simțim mai aproape unul de celălalt, într-o simbioză perfectă cu ritmul natural al desfășurării etapelor vieții.

Invitații din țară și de peste hotare au venit ca în fiecare an pentru a celebra identitatea fiecărei localități, aportul fiecărei moșteniri culturale și zestrea românească. Și-au fost prezenți cei din Republica Moldova, din Olt, din Sibiu, din Vâlcea, din Gorj... la fel ca în fiecare an.
Spectacol la defilare, au făcut, ca de obicei, crescătorii de cabaline, care au uimit prin măiestria cu care au dresat superbele animale.
corbi 2”Este prima oară când sunt în calitate de primar și gazdă prezentă la această Rapsodie, sărbătoarea noastră de suflet, ediție jubiliară. Sper ca toate emoțiile mele să fie transmise în sens pozitiv invitaților și participanților și să ne bucurăm împreună!”, a declarat primărița Anca Baciu.
În deschiderea festivalului, Corul Veteranilor din Pitești a încântat auditoriul cu momente emoționante. A urmat urcarea la Chilii, în decorul de basm unde formațiile prezente au performat.