manzanaPreședintele PSD Argeș, Ion Mînzînă  califică drept „grețos, provocator și periculos” gestul hocheiștilor din naționala României care au intonat „imnul Ținutului Secuiesc” după o partidă oficială. „O spun ferm că nu am înțeles sub nici o formă cum de mai sunt în funcție selecționerul lotului național de hochei și președintele Federației Române (Române, nu Ungare) de hochei.

După ce că au pierdut și ultimul meci de la Campionatul Mondial din Slovenia, jucătorii naționalei noastre au avut nesimțirea să cânte așa-numitul imn al pseudo ținutului secuiesc! Nu văd de ce să mai fie în lotul României vreunul din sportivii care au recurs la asemenea obscenitate istorică!
În această perioadă în care subiectele etnice sunt speculate pentru a genera instabilitate în rândul mai multor națiuni, în contextul războiului din Ucraina, acest gest este cu atât mai grețos, mai provocator și mai periculos!
Apreciez reacția, diplomatică, a președintelui Marcel Ciolacu, de a discuta cu partenerii din UDMR. La urma urmei, ei reprezintă această minoritate în România. Și așa cum noi avem o relație absolut decentă, elegantă, în limita bunului simț și al legilor cu miniștrii UDMR, cred că și mai jos, în alte structuri, trebuie să fie la fel.
Dacă nici în țara noastră minoritățile nu sunt respectate, nu știu unde mai sunt. Chiar și acum am fost solidari cu refugiații din Ucraina, țară care în ultimii ani a desființat toate drepturile etnicilor români de acolo.
Noi respectăm minoritățile, impunem să primim același respect.
Tot așa cum cer autorităților să amendeze utilizarea oricăror însemne în afară de cele naționale, de către autoritățile publice. Au fost unii prea delăsători și au permis prea multe, iar alții prea și-au dat în petec!”, a declarat Ion Mînzînă.