stolniciDupă doi ani de ediții anulate din cauza pandemiei, „Festivalul Călușului” se organizează din nou la Stolnici. Programat să aibă loc de sărbătoarea Înălțării Domnului (2 iunie), festivalul care sărbătorește frumusețea jocului popular de pe Valea Cotmenei se va ține pe scena din incinta Primăriei Stolnici. Formațiile de călușari din Argeș și din județele învecinate vor participa la ediția de anul acesta, iar spectacolul artistic se va concentra în jurul artiștilor locali. Festivalul Călușului de la Stolnici ajunge astfel la cea de-a XXXII-a ediție. În aceeași zi vor avea loc și manifestările dedicate Zilei Eroilor.

Luna aceasta vor fi publicate listele cu proiectele eligibile în cadrul Programului de asigurare a eficienței energetice la clădirile publice derulat prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Primăria Stolnici a depus trei solicitări de finanțare în cadrul programului. ”Proiectele vizează asigurarea eficienței energetice a clădirilor prin montarea de panouri fotovoltaice. Este vorba de clădirea Primăriei, Școala Gimnazială și Grădinița Stolnici. Avem, de asemenea, un alt proiect pentru modernizarea iluminatului public în localitate, pentru care am solicitat finanțare prin AFM”, precizează primarul Sevastian Pupăză Roșu.
Pe de altă parte, la finalul lunii aprilie, administrația comunei Stolnici a depus o solicitare de finanțare la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, pentru realizarea distribuției de gaze. Proiectul a fost depus în asociere cu comunele Lunca Corbului și Săpata. Soluția tehnică pentru racordarea la rețeaua națională de gaze o constituie legarea la magistrala de gaze care trece prin comuna Lunca Corbului.