harsesti lungMai multe gospodării de pe câteva ulicioare din comuna Hârsești au fost racordate la rețeaua de alimentare cu apă a localității. Lucrările au fost realizate de administrația publică locală cu ajutorul unui buldoexcavator închiriat și au vizat introducerea utilității pe strada Târgului, Prelungirea Măndica Barbu și strada Măldăreni. Comuna Hârsești beneficiază de alimentare cu apă în proporție de 99% încă din anul 2014.

În altă ordine de idei, în curând va fi deschisă Grădinița cu Program Normal Hârsești, modernizată cu bani europeni, pe baza unui proiect derulat prin Programul Operațional Regional. Grădinița a fost reabilitată și extinsă, și beneficiază de dotările necesare unei infrastructuri de educație modernă. Principalii beneficiari ai proiectului sunt cei peste 40 de preșcolari care vor învăța în această unitate. ”Intenționăm să-i mutăm pe copii în noua grădiniță până la finalul anului școlar. Astfel se vor adapta cu noua locație, se vor bucura de noile condiții menite să le asigure un proces educațional la standarde europene”, declară primarul Ionel Moloiu. Valoarea investiției realizate la Grădinița Hârsești se ridică la 1,4 milioane de lei.

Solicitare de finanțare pentru gaze
Primăria Hârsești a depus o solicitare de finanțare la Ministerul Dezvoltării, prin Programul ”Anghel Saligny”, pentru înființarea infrastructurii de distribuție gaze. Cererea de finanțare a fost depusă în asociere cu comunele Bârla și Tufeni (Olt). Racordarea la sistemul național de gaze se va face prin conectarea la magistrala Schitu Golești - Corbu. Conform proiectului, lungimea rețelei de gaze pe teritoriul comunei Hârsești ar urma să fie de 35 de km, cu racordarea unui număr de 1.550 de gospodării. De asemenea, autoritățile locale așteaptă un răspuns cu privire la cel de-al doilea proiect depus în cadrul programului guvernamental. Este vorba de realizarea unor lucrări de extindere a sistemului de canalizare și a branșamentelor aferente. În atenția conducerii Primăriei Hârsești se află și proiectele cu finanțare prin PNRR, pentru asigurarea eficienței energetice la clădirile publice. Au fost depuse solicitări de finanțare pentru reabilitarea școlii, căminului cultural și a clădirii târgului săptămânal. Nu în ultimul rând, anul acesta, după o perioadă de pauză cauzată de pandemie, se va organiza din nou Sărbătoarea Rusaliilor la Hârsești, prilej cu care va fi sărbătorită și Ziua Comunei.