hartiesti 1Pentru a aduce în inimile membrilor comunității spiritul Învierii și al tuturor sărbătorilor creștinești ce se succed, având ca mesaj central renașterea și viața veșnică (Izvorul Tămăduirii și Înălțarea), în satul Valea lui Topor, conducerea Primăriei Hârtiești a amenajat o fântână și a construit o mică troiță. „Am captat un izvor din islaz, în jur de 700 m, până în sat, și am construit o mică troiță, pe care am sfințit-o cu prilejul Izvorului Tămăduirii. Evenimentul s-a bucurat de o participare largă, nu mai puțin de 200 de persoane fiind prezente, ceea ce ne-a bucurat”, a declarat primarul Ion Ștefan.

Toți membri comunității prezenți au avut parte și de un festin, cum este tradiția în zile de sărbătoare, cheltuiala fiind  din buzunarul personal al primarului.
Localitatea Hârtiești are acum o identitate conturată și specială. Intrarea și ieșirea din localitate au fost marcate prin montarea a două totemuri care evidențiază comuna. ”Încercăm să construim o identitate și un brand de localitate. În conceptul de modernizare a localității și a promovării ei pentru dezvoltare, este foarte important să evidențiem cine suntem și ce ne dorim. Dorim să devenim atractivi din punct de vedere turistic, să avem deschidere pentru investitori, să fim vizibili și speciali, așa cum merităm. Să cuprindem într-o idee istoria noastră și perspectiva de viitor. Exact asta fac cele două totemuri. Ne ancorează în spațiu și timp, sugerând simbolic o poartă de intrare în lumea noastră, a comunității din Hârtiești. Pe lângă faptul că designul este unic, cum nu mai există în zonă și materialele de foarte bună calitate, durabile în timp, mesajul este foarte important: „Suntem aici din 1475, bucuroși de oaspeți”. Stema localității, montată în vârf, sugerează exact ceea ce ne definește: de unde vine numele localității, care sunt ocupațiile de bază ale localnicilor, prin ce iese comuna noastră în evidență. Totemurile au 5,7 metri înălțime, cu postament din beton, au structură metalică cu acoperire din plăci de aluminiu compozit, iluminate în halou.”, a explicat edilul șef.