stoenestiÎn luna mai în comuna Stoenești vor demara lucrările prevăzute în proiectul de modernizare a centrului localității. Implementarea proiectului va debuta cu lucrările de modernizare a clădirilor în care funcționează instituții publice - Primăria și Căminul Cultural, precum și cu reamenajarea Monumentului Eroilor din centrul localității.
”Lucrările la Căminul Cultural constau în refacerea fațadei, înlocuirea acoperișului, amenajarea unui grup sanitar la interior, amenajări interioare și înlocuirea tâmplăriei.

Se va moderniza și parcarea căminului și se vor reface legăturile cu drumul județean. În ceea ce privește sediul Primăriei, vorbim de modernizarea fațadei. Ambele instituții vor fi racordate la rețelele de apă și canalizare”, declară primarul Ion Marin. De asemenea, Monumentului Eroilor din Stoenești va fi împrejmuit și se va reface spațiul verde din incinta sa. Și parcarea din fața monumentului va fi amenajată.
În scurt timp vor demara și lucrările de asfaltare a drumurilor din centrul localității. Licitația pentru atribuirea acestora va fi lansată în această perioadă, autoritățile comunei Stoenești având întreaga documentație pregătită.

Cerere de finanțare pentru gaze
Introducerea gazelor în localitate - unul dintre cele mai mari deziderate ale administrației publice locale, prinde contur odată cu lansarea noilor apeluri de proiecte pentru gaze în cadrul PNI ”Anghel Saligny”. După ce inițial s-a încercat obținerea finanțării pentru realizarea rețelei de gaze prin intermediul unui proiect depus în cadrul POIM, în formula de asociere Stoenești - Câmpulung - Cetățeni - Godeni, de curând a fost depusă o nouă solicitare de finanțare în vederea realizării investiției cu fonduri guvernamentale. Comuna Stoenești s-a asociat cu comunele Cetățeni, Malu cu Flori și Văleni și a depus cererea de finanțare a proiectului în cadrul PNI ”Anghel Saligny”. În luna mai Ministerul Dezvoltării va anunța proiectele eligibile pentru finanțare.

Proiect pentru o sală de sport
Conducerea Primăriei Stoenești intenționează să construiască o sală de sport lângă baza sportivă din localitate. În acest sens a fost depusă o solicitare de finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI). ”Pe lângă baza sportivă, aici avem și un teren mare de fotbal și o zonă de agrement, așadar am considerat potrivit să facem și o sală de sport. Sperăm să ne fie aprobată finanțarea proiectului și să începem cât mai curând lucrările”, adaugă primarul Ion Marin.