recea primar nou 5Primăria comunei Recea intenționează să acceseze fonduri nerambursabile din PNRR prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pentru eficientizarea energetică a mai multor clădiri publice. Conform proiectelor, clădirile vor fi dotate cu panouri fotovoltaice, iar energia produsă cu ajutorul lor va asigura, în mare parte, alimentarea electrică a acestora.

Energia verde din surse regenerabile va aduce economii la bugetul local, iar banii vor putea fi investiți în alte proiecte. ”Proiectul prevede montarea de panouri fotovoltaice pe sediul Primăriei, la cele două școli, respectiv la cele două grădinițe, dar și la vechea școală din satul Goleasca, căreia vrem să-i dăm o altă utilitate pe viitor. Pe lângă economiile la buget, înlocuirea surselor de energie convenționale cu energie verde aduce beneficii comunității și mediului”, declară primarul Doru Dragu. Solicitările pentru finanțarea proiectelor au fost depuse în luna aprilie.

Solicitări de finanțare a investițiilor
Alte două proiecte, unul pentru construcția unui cămin cultural, altul pentru amenajarea unei săli de sport lângă școală, sunt depuse la Compania Națională de Investiții (CNI). De asemenea, autoritățile din Recea așteaptă în această perioadă un răspuns privind solicitarea de finanțare depusă în cadrul PNI ”Anghel Saligny”. Au fost solicitate fonduri pentru modernizarea prin asfaltare a drumului care leagă satele Deagu de Sus - Deagu de Jos. În curând vor fi reluate și lucrările de modernizare a centrului medico-social, acolo unde mai trebuie realizate amenajările interioare și schimbată tâmplăria.

Recepția noilor conducte de apă
La mijlocul lunii aprilie a avut loc recepția lucrărilor realizate pentru relocarea conductelor de apă în afara părții carosabile pe traseul DJ 504. 8 km de conducte noi de apă au fost realizați, câte 4 km pe fiecare sens, inclusiv cămine și racorduri noi la gospodării. La fiecare capăt de conductă a fost lăsat dop pentru curățare, astfel încât să se poată interveni ori de câte ori este nevoie. Lucrările au fost realizate de administrația comunei Recea cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean.