valea iasului 1Copiii din comuna Valea Iașului au un nou motiv de bucurie în această primăvară. Administrația locală a amenajat în incinta Grădiniței cu Program Prelungit Mustățești un parc de joacă pentru cei mici. ”În două zile a fost gata! Copiii au fost extrem de bucuroși ca au un nou spațiu de joacă. Parcul este cu gazon sintetic, dar au și nisip. Sunt leagăne, tobogane, măsuțe pentru joacă. Investiția a fost realizată cu fonduri din bugetul local”, precizează primarul Cristian Enescu.

3 km de rețea de gaze au fost finalizați în luna aprilie în comuna Valea Iașului. Administrația locală a reușit să extindă rețeaua pe trei străzi, Mihai Viteazul (1,6 km), Bălășești (900 m) și Rogoz (500 m), cu fonduri proprii. Recepția lucrărilor urmează să aibă loc în aceste zile, iar autoritățile din Valea Iașului vor să-i ajute pe cetățeni să se racordeze la rețea prin realizarea lucrărilor de branșare.
De asemenea, pe cele trei străzi pe care s-a lucrat la gaze au fost realizate ulterior reparații ale drumurilor. În cursul lunii mai va fi realizată și recepția lucrărilor la cele trei noi foraje de apă din comună. Pe lângă sursele de apă, administrația locală amenajează și un bazin de stocare și montează un grup de pompare a apei. Lucrările mai prevăd, de asemenea, extinderea rețelei de alimentare cu apă pe o lungime de 1 km.