cepariCât de curând va începe asfaltarea tronsonului de 600 metri - Valea Cepariului DC 245, investiție pentru care administrația locală a primit și un ajutor de la Consiliul Județean. ”Am emis certificatul de urbanism și suntem în curs de obținere a autorizației de construcție, după care ne putem apuca de lucru. Problema este că banii pe care i-am primit sunt foarte puțini și, în condițiile în care materialele se scumpesc într-un ritm alarmant, nu știu dacă o să putem finaliza tronsonul. Sper să putem măcar turna un singur strat de asfalt.”, declară primarul Cristian Ciobanu.

O a doua investiție pentru care administrația locală se pregătește anul acesta este cea finanțată prin POR - fonduri europene - eficientizarea energetică a Școlii „Nicolae Velea”. ”Avem în lucru proiectul tehnic și urmează apoi să scoatem la licitație obiectivul. O a treia investiție care va începe cu siguranță anul acesta este remedierea alunecării de teren de pe Valea Topologului, obiectiv finanțat prin CNI. În momentul de față, lucrarea se află în stadiul licitației pentru alegerea constructorului.”, a mai afirmat edilul șef.
În așteptarea listelor cu proiectele ce vor fi finanțate pe programul „Anghel Saligny”, program pe care administrația locală a depus documentații pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, se lucrează la proiecte noi. ”Monitorizăm intens orice linie de finanțare și vom depune și în cadrul PNRR documentații dacă se vor potrivi nevoilor localității noastre. Între timp, așteptăm finalizarea Planului de Urbanism General”, a mai punctat șeful executivului.