cosesti„Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce proiecte vor fi aprobate pe Programul „Anghel Saligny”, program pe care noi am depus trei cereri de finanțare. Primul obiectiv vizează modernizarea unor drumuri locale, în toată localitatea. A doua cerere de finanțare se referă la un proiect amplu, care presupune introducerea rețelei de canalizare de-a lungul drumului județean și pe străzile laterale. Al treilea, depus recent, vizează introducerea rețelei de alimentare cu gaze în toată comuna.”, spune Nicolae Pană, primarul din Coșești.

La ora actuală, în localitate se lucrează la reabilitarea uneia dintre cele mai mari școli din comună, cea din Leicești. În vacanța de Paște a elevilor a fost amenajată curtea interioară, iar acum se va trece la anveloparea termică a clădirii. De altfel, administrația comunei pregătește documentația în vederea depunerii pe PNNR a unor cereri de finanțare care vizează modernizarea - eficientizarea energetică în primul rând, și a altor unități de învățământ, dar și a sediului primăriei.
„Referitor la investițiile pe care ni le-am propus să le demarăm în special cu bani de la buget, suntem în plină reevaluare a devizelor, pentru că scumpirile înregistrate în ultima perioadă, în special la materialele de construcții, ne-au dat serios planurile peste cap. Este adevărat, a apărut acea hotărâre de guvern privind ajustarea valorii contractelor de investiții publice cu bani de la bugetul central, însă mie mi-e greu să cred că această ajustare va putea fi aplicată și investițiilor derulate exclusiv cu sume de la bugetele locale. E normal ca Guvernul să ajusteze în primul rând contractele care vizează investiții suportate de la bugetul de stat. Cu siguranță, proiectele de investiții cu bani de la bugetele locale vor rămâne la urmă în ceea ce privește această ajustare. Așadar, reactualizăm standardele de cost și vom vedea ce soluții vom găsi, pentru că investițiile trebuie să continue.”, explică primarul din Coșești.