schitu golesti 1A doua zi de Paște, la Căminul Cultural din Schitu Golești a avut loc un eveniment care, cu siguranță, va deveni o tradiție. ”Balul gospodarilor”, organizat de Primăria localității, a fost un bun prilej pentru comunitate de a se bucura împreună de Sărbătorile Pascale, dar și de a inaugura clădirea, reabilitată și modernizată printr-un proiect cu fonduri europene.

”Deși Căminul Cultural a fost modernizat și dotat de mai bine de un an, din cauza pandemiei nu am avut prilejul de a organiza aici niciun eveniment cultural. Am profitat de faptul că toți membri comunității așteptau reînceperea manifestărilor sociale, după această perioadă grea, și am organizat un „Bal al gospodarilor”, redând clădirii scopul pentru care a fost reabilitată și modernizată. Nu este primul bal al gospodarilor de la noi din comună, ci a doua ediție și, după numărul mare al participanților și manifestarea dorinței de a avea acest gen de evenimente, sunt convins că va deveni o tradiție.”, a declarat primarul Vasile Miriță.
Manifestarea a început după ora 17.00, cu un mic discurs al edilului șef și o premiere a directorilor Căminului Cultural din ultimii ani. Apoi a avut loc un program artistic susținut de ansamblurile localității: canto popular cu „Mugurașii de la Schitu”, coordonat de Liviu Ianca, și ansamblul „Hora”, coordonat de  Ion Horobeanu.
”Aceste formații ale comunei reprezintă în fapt cheia accesării fondurilor europene cu care am reabilitat clădirea. Demonstrând că avem un ansamblu, am putut obține punctajul necesar eligibilității proiectului. Clădirea era un dezastru, ploua înăuntru, fiind necesare totodată și lucrări pentru consolidarea fundației. Dorim foarte tare să încurajăm activitatea ambelor formații și să atragem cât mai mulți copii să practice cântecul și dansul popular, să continue tradițiile”, a mai spus edilul șef.
Programul artistic a continuat cu formațiile Doruri Muscelene, Ansamblul Carpați și Taraful Marinică Pițigoi. Localnicii, majoritatea îmbrăcați în costume populare, au încins hore și dansuri specifice, au ciocnit ouă roșii și s-au înfruptat cu bunătăți tradiționale aduse de fiecare. Nu în ultimul rând, cu toții au putut admira o expoziție de ouă încondeiate. Toate au atras atenția, prin frumusețea și tehnicile folosite,  dar în special cele ale doamnei Lidia Stanca și ale copiilor.