albestii de argesDe la jumătatea lunii mai, la Albeștii de Argeș vor reîncepe lucrările de modernizare a centrului localității. Conform spuselor edilului șef, Gabriel Popa, va fi continuată amenajarea de trotuare. Investiția este realizată cu bani din bugetul propriu.

”După cum s-a văzut, vremea nu a fost tocmai de partea noastră, chiar dacă suntem de mult calendaristic în primăvară. Am avut ninsori și înainte de Paște. De aceea am așteptat atât până la ordinul de reîncepere a lucrărilor. În altă ordine de idei, în curând vom afla ce proiecte vor primi finanțare prin Programul „Anghel Saligny”. Noi avem depuse, după cum se știe, două documentații, ambele vizând modernizarea prin asfaltare a drumurilor comunale și a celor de interes local. Sper ca măcar pentru un proiect să primim banii, pe tronsoanele unde avem apă și canalizare. Pe componenta cea nouă a Programului „Saligny”, cea care vizează introducerea rețelelor de gaze naturale, am depus și noi solicitare de finanțare pentru satele Brătești și Doblea.”, a declarat primarul Gabriel Popa.
Administrația locală pregătește documentații pentru atragerea fondurilor și prin PNRR. ”Dorim să depunem proiecte pentru eficientizarea energetică a școlilor din Ungureni, cea de centru și a Casei de Cultură. În primul rând, această eficientizare energetică se traduce prin lucrări de anvelopare a clădirilor, ceea ce va duce la facturi mai mici din punct de vedere al consumului pentru încălzire. Apoi dorim înființarea a două stații de încărcare pentru autoturismele electrice, ambele cu câte două posturi. Suntem o zonă turistică, o zonă de tranzit a turismului din Argeș, așa că aceste stații sunt mai mult decât necesare. ”, a mai precizat edilul șef din Albeștii de Argeș.