buzoesti lat bunAdministrația comunei Buzoești și-a făcut un obicei din a sprijini parohiile locale. Iar în comună există nu mai puțin de 11 biserici. Un exemplu în acest sens este sprijinul financiar în valoare de 35.000 de lei acordat Bisericii Șerboeni, pentru realizarea picturii interioare, precum și materialele de construcție alocate de-a lungul timpului lăcașului religios.

Pe de altă parte, după sărbătorile pascale au fost reluate lucrările de modernizare a drumurilor din satul Ionești. Pe lângă lucrările specifice de pregătire a drumului pentru asfaltare, s-au realizat betonări de șanțuri, au fost băgate tuburi la poduri și au fost amenajate anumite intrări în curți. Urmează turnarea primului strat de asfalt. ”Anul acesta ar trebui să înceapă și lucrările de introducere a canalizării în trei sate, Bujoreni, Vulpești și Cornățel. Acestea fac parte din proiectul integrat derulat de SC Apă Canal Pitești cu fonduri europene, pentru modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată din județ”, precizează primarul Ion Tănase.

Proiect pentru gaze
De curând conducerea Primăriei Buzoești a depus un proiect pentru realizarea distribuției de gaze naturale, în asociere cu localitățile învecinate: Recea, Ungheni și Căldăraru. Solicitarea de finanțare a fost înregistrată în cadrul PNI ”Anghel Saligny”. Nu în ultimul rând, în localitate se dorește realizarea a trei stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în satele Buzoești, Cornățel și Ionești. În acest scop au fost depuse cereri de finanțare a investițiilor în cadrul PNRR, prin Administrația Fondului pentru Mediu.   

„Hora Satului”, de Paște
Tradiții reluate în comuna Buzoești anul acesta, după anii de pandemie care au împiedicat oamenii să se întâlnească, să socializeze și să se distreze. În prima zi de Paște, în trei sate din comună a fost organizată „Hora Satului”, prilej cu care oamenii au îmbrăcat haine de sărbătoare și au venit în număr mare să se bucure de frumusețea cântecului și jocului popular.
Hora a fost organizată în satele Șerboeni, Vulpești și Cornățel, iar de sărbătoarea Rusaliilor se va ține și în satul Ionești. Atmosfera de sărbătoare, vremea bună și dorința oamenilor de a petrece au contribuit la reușita acestor întâlniri tradiționale. Numai în satul Șerboeni, la Hora Satului organizată de Paște au participat peste 200 de persoane, semn că oamenii așteptau de mult timp o astfel de sărbătoare.