stefan cel mareNoile toalete de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare au fost finalizate în luna aprilie și date în folosință la revenirea elevilor în clase după vacanța de Paște. Administrația locală a investit în îmbunătățirea condițiilor la unitatea școlară, amenajând grupuri sanitare în interior, racordate la apă și canalizare. Lucrările au fost realizate cu fonduri din bugetul local și sprijinul Consiliului Județean.

Pe de altă parte, în următoarea perioadă vor fi demarate lucrări și la târgul săptămânal din Ștefan cel Mare. După realizarea cadastrului și proiectarea lucrărilor, locația va fi reabilitată, iar la standurile de zarzavaturi va fi montată o copertină. Luna trecută aici a fost pus în funcțiune un grup sanitar.

Solicitare de finanțare pentru gaze
La finalul lunii aprilie, autoritățile comunei Ștefan cel Mare au făcut un prim pas important în ceea ce privește implementarea unuia dintre cele mai complexe proiecte pe plan local - înființarea rețelei de distribuție gaze. ”Am depus cererea de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Solicitarea a fost depusă în asociere cu comunele Șelaru (Dâmbovița) și Sârbeni (Teleorman). Conform avizului Transgaz, soluția de racordare ar fi de la magistrala care trece prin comuna Șelaru. Conducta ar urma să intre în comună prin satul Glavacioc și apoi va continua în Ștefan cel Mare”, declară primarul Ion Parpală. Pe teritoriul comunei Ștefan cel Mare rețeaua de gaze ar urma să măsoare circa 25 de km și va deservi un număr de aproximativ 1.000 de gospodării. Tot în cadrul PNI ”Anghel Saligny”, administrația locală a mai depus două solicitări de finanțare pentru modernizarea drumurilor, respectiv pentru extinderea sistemului de canalizare.