vulturesti latÎmpreună cu localitățile Davidești, Hârtiești și Boteni, administrația din comuna Vulturești a depus pe Programul „Anghel Saligny” o solicitare de finanțare pentru introducerea rețelei de gaze naturale în întreaga comună. ”Am trimis un studiu de fezabilitate și un aviz de la Transgaz și sperăm să reușim să obținem această finanțare. Am  încercat anul trecut să depunem solicitarea și pe Programul Operațional pentru Infrastructura Mare, dar pe parcurs s-au tot modificat condițiile de finanțare, și nu mai eram eligibili. Sper ca de data aceasta să avem succes.”, a declarat primarul Liviu Poșircă.

La începutul lunii mai sunt așteptate însă cu și mai mare interes veștile pentru obținerea sau nu a finanțării pentru celelalte două proiecte depuse pe „Anghel Saligny”. ”Termenul inițial era sfârșitul lui martie, acum s-a stabilit clar că vom afla răspunsurile la începutul lunii mai. Avem depuse proiecte privind asfaltarea ulițelor din comună, tronsoane pe care avem apă și canalizare, și un altul pentru finanțarea racordărilor la sistemul de canalizare. Ambele sunt în egală măsură importante pentru comunitate. ”, spune edilul șef.
Cu fonduri proprii sunt continuate lucrările la grădinița cea nouă și se va emite ordinul de începere pentru asfaltarea drumului Huluba-Davidești.
”În funcție de ce proiecte vom dezvolta anul acesta, și sperăm să avem multe, doresc să reluăm și manifestările dedicate Zilei Comunei. Spun că motivul organizării sărbătorii este legat de investițiile pe care le vom derula fiindcă, întâi ne place să muncim, să arătăm că dezvoltăm localitatea, și apoi să sărbătorim. Cel mai probabil vom organiza Ziua Comunei în data de 6 august, așa cum era stabilit.”, a mai punctat șeful executivului din Vulturești.