nucsoara 2În zi de mare sărbătoare, de Izvorul Tămăduirii, în comuna Nucșoara, satul Sboghițești, autorități locale, preoți și sute de localnici s-au adunat pentru a participa la un eveniment cu o deosebită încărcătură spirituală: sfințirea bisericii de lemn construită în zona vechii troițe și a izvorului de leac de la Vâjâita. Momentul a constituit o consfințire a tuturor eforturilor celor care și-au dat mâna pentru a realiza această ”frumusețe pământească pe care oamenii să o folosească spre mântuirea lor”, după cum au spus preoții prezenți la slujbă.

Sfântul așezământ, la care au trudit împreună toți membrii comunității, cler și popor, autorități și cetățeni, a fost sfințit în Vinerea din Săptămâna Luminată. Este un popas de suflet pentru cei care trec prin această zonă plină de izvoare tămăduitoare, un loc de reculegere pentru localnici, precum și pentru toți cei care vor să spună o rugăciune și să-i mulțumească lui Dumnezeu. Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de preoți din toate satele comunei, apa izvoarelor a fost sfințită și dăruită spre binecuvântare oamenilor, iar enoriașii din Nucșoara cu împărțit pachete cu cozonac și ouă roșii. 
”Îi mulțumesc bunului Dumnezeu că mi-a îngăduit să ocup vremelnic această funcție și să pot face lucruri care să rămână după noi, să dăinuie. La Nucșoara, de mulți ani, ne-am hotărât noi, aparatul administrativ, Consiliul Local, preoții, școala și toți enoriașii să ne dăm mâna, să lăsăm ranchiuna, și să construim, spre binele nostru, al tuturor. Nu se poate nimic fără Dumnezeu, nu se poate nimic fără oameni. A fost un efort colectiv încununat de Dumnezeu. Țin să mulțumesc funcționarilor din primărie, tuturor consilierilor locali, tuturor celor care s-au implicat în construirea acestui lăcaș sfânt. Faptul că bunul Dumnezeu, prin lucrătorii săi pe pământ a făcut ca această lucrare să fie realizată aici înseamnă că oamenii din Nucșoara sunt oameni cu inimă bună, iubiți de Dumnezeu. Vă mulțumesc că ați venit în număr mare astăzi, în zi de mare sărbătoare, și sper că la anul vom fi și mai mulți aici. La anul vom fi și mai bine pregătiți, mai uniți, să sperăm cu pace, să ne vedem aici să sărbătorim. Vă urez din tot sufletul sănătate, să vă bucurați de ce aveți, să iertați pe cei care v-au supărat uneori, să încercați să vă bucurați de fiecare clipă trăită pe acest pământ și să nu uitați că Dumnezeu ne iubește și ne tolerează pe toți” – primar Ion Cojocaru.