poienarii de muscel latPrimăria comunei Poienarii de Muscel a depus o solicitare de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” pentru realizarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale. Solicitarea a fost făcută în asociere cu Primăria comunei Mioarele, stabilindu-se că în această formulă există mai multe șanse de a obține finanțarea proiectului. Anterior, Consiliul Local Poienarii de Muscel a aprobat depunerea cererii de finanțare și devizul general al lucrărilor.

Primarul localității, Ion Banzea, consideră că executarea acestei lucrări ar însemna unul dintre cele mai ample și importante proiecte realizate în comună. ”Teoretic, îndeplinim toate criteriile pentru aprobarea finanțării proiectului. Avem avizul Transgaz privind eligibilitatea localității în vederea introducerii gazelor, magistrala de gaze se află la doar 40 de metri de comuna noastră și, cumulat cu Mioarele, avem și numărul necesar de abonați. După apă, asfalt, școli și cămine modernizate, gazul ar fi următorul pas firesc spre creșterea gradului de confort și civilizație al populației”, afirmă primarul Ion Banzea.

Lucrări de renovare la școală
În vacanța de vară a elevilor vor fi demarate noi lucrări de modernizare la Școala Gimnazială Poienari. Practic, parterul școlii va intra într-un amplu proces de renovare. Lucrările presupun amenajări interioare (placarea cu rigips, amenajarea cu gresie și lambriuri), precum și schimbarea instalațiilor electrice și sanitare. Anul trecut etajul școlii a fost reabilitat și modernizat în integralitate. 220 de copii învață în școala din Poienari și vor beneficia de această investiție. Curățenia generală și reabilitarea prin pietruire a drumurilor locale au constituit principalele activități ale administrației publice locale în această primăvară.