cocu latPrimăria comunei Cocu a solicitat finanțare prin PNI ”Anghel Saligny” pentru înființarea infrastructurii de furnizare a gazelor naturale către populație. Cererea de finanțare a lucrărilor a fost depusă în asociere cu comunele Băbana, Cotmeana, Vedea și Uda, proiectul vizând realizarea a 340 de km de rețea de gaze pentru toate cele cinci localități cuprinse în această asociație de dezvoltare intercomunitară.

”Anterior am depus proiectul în mod individual prin POIM, dar nu am primit finanțare. În această formulă de asociere avem mai multe șanse de a obține fondurile necesare. Soluții tehnice pentru racordare sunt mai multe. Spre exemplu, la hotarul cu Poiana Lacului avem o magistrală de gaze la care ne putem racorda, dar Transgaz va decide care este cea mai bună variantă pentru asocierea din care facem parte”, declară primarul Gheorghe Țucă. Un număr de 1.100 de gospodării din localitate vor avea posibilitatea să se racordeze la gaze în urma implementării acestui proiect.

Cetățenii se pot branșa la canalizare
La mijlocul lunii aprilie a avut loc recepția lucrărilor la sistemul de canalizare al localității, investiție realizată prin PNDL. Rețeaua este acum funcțională, iar cetățenii se pot racorda oricând la sistemul public. Conductele de canalizare au fost aduse de autorități până la limita proprietăților. Potrivit proiectului, 200 de gospodării din comuna Cocu se pot branșa la rețea.
Pe de altă parte, imediat ce va începe vacanța de vară a elevilor, la Școala Gimnazială Cocu vor demara lucrările propuse pentru obținerea autorizației PSI. ”Urmează ca în aceste zile proiectantul să ne predea documentația actualizată a proiectului, vom face achiziția și în vară dăm drumul la lucrări. Acestea prevăd înlocuirea panourilor de la toate ușile, montarea unei instalații de semnalizare în caz de incendiu, a uneia de detectare a fumului, crearea a două ieșiri separate pentru elevi, la parter și etaj”, precizează edilul din Cocu. 350.000 de lei a alocat Consiliul Județean pentru realizarea lucrărilor la Școala Cocu.