sapataLucrările de cadastrare gratuită a imobilelor din localitate, în baza etapei a VII-a de finanțare a Programului Național de Cadastru și Carte Funciară derulat prin ANCPI, continuă și în această perioadă la nivelul Primăriei Săpata. Acestea constau în înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, realizarea planurilor cadastrale ale imobilelor și deschiderea cărților funciare la nivelul unității administrativ-teritoriale.

Administrația comunei Săpata va preda OCPI Argeș documentațiile cadastrale pentru un număr de aproximativ 400 de imobile în luna mai. Acestea vor fi verificate și dacă nu sunt contestații sau alt tip de probleme, cărțile funciare vor fi predate în mod gratuit cetățenilor în această vară.
Pe de altă parte, lucrările de reabilitare a podurilor din punctele Ciobești și Dragomirești continuă după Paște, fiind făcută actualizarea costurilor, în concordanță cu ordonanța guvernamentală pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții. Și pe strada Parfumului, recent asfaltată, în luna mai vor fi realizate lucrările finale. ”Trebuie refăcut acostamentul, drumul trebuie marcat și trebuie instalate semnele de circulație. Cu aceste lucrări vom încheia proiectul de modernizare a drumului”, declară primarul Laurențiu Micu. Strada Parfumului din comuna Săpata a fost asfaltată cu fonduri din bugetul local și sprijinul financiar al Consiliului Județean Argeș.