ratestiAdministrația comunei Rătești a depus de curând un proiect de modernizare a sistemului de iluminat public stradal prin programul AFM privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei din sistemul public.  Valoarea proiectului este de aproximativ 10 miliarde de lei și prevede montarea de aparate noi de iluminat cu tehnologie LED în toată comuna.

Prin implementarea acestei investiții se urmărește scăderea consumului anual de energie primară în sistemul de iluminat public și, implicit, scăderea cheltuielilor bugetare cu iluminatul stradal. Autoritățile locale așteaptă aprobarea proiectului în următoarele săptămâni.
În altă ordine de idei, asfaltarea unui km de drum comunal a fost scoasă la licitație în luna aprilie. ”Este vorba de drumul comunal 96, în satul Ciupa Mănciulescu, drum care asigură legătura cu DJ 702 A Ciupa - Rătești. Sperăm ca licitația să fie finalizată cât mai curând și să ne apucăm de lucru în această primăvară”, declară primarul Cornel Petrică. Curățenia de primăvară și pregătirile specifice acestei perioade au făcut ca sărbătorile pascale să fie întâmpinate în liniște și curățenie în comuna Rătești. După Paște vor începe și lucrările de amenajare a spațiului exterior la dispensarul medical din satul Furduiești.