tigveni latPlanul Național de Redresare și Reziliență, program finanțat de Uniunea Europeană, este o șansă pentru administrațiile locale de a realiza o serie de investiții al căror impact se va contabiliza nu neapărat imediat, ci în viitorul apropiat. Pornind de la aceste premise, administrația din Tigveni a aplicat pentru nu mai puțin de șase proiecte menite să facă din localitate o comună cu reale valențe europene.

„Concret, am solicitat finanțare pentru realizarea Planului Urbanistic General, pentru achiziționarea de mobilier urban inteligent, pentru crearea unei rețele de Internet wi-fi în toată localitatea, a unei rețele de supraveghere video, pentru achiziționarea unui microbuz electric și pentru realizarea unei stații de încărcare a automobilelor electrice. Anterior, la Administrația Fondului de Mediu noi am depus două proiecte prin care solicităm finanțare pentru modernizarea iluminatului public și crearea a altor două puncte de încărcare destinate automobilelor electrice. Poate unora li se par oarecum lipsite de interes obiectivele pentru care noi am depus cereri de finanțare, însă timpul și noile realități economico-sociale vor demonstra că nu este deloc așa. Este adevărat, mai ales în mediul rural, toți ne dorim fonduri pentru asfaltarea străzilor. Din păcate, banii europeni alocați prin PNNR nu sunt destinați unor astfel de investiții. A trebuit să ne orientăm către obiective care să aducă, totuși, un plus de confort membrilor comunității, să contribuie la modernizarea și la dezvoltarea comunei, sub aspecte mai puțin cunoscute unora. Și aici vă dau un singur exemplu: stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice. E drept, nu mulți locuitori ai comunei își vor permite, pe termen scurt, achiziționarea unui automobil electric. Am luat însă în calcul faptul că viitoarea autostradă Pitești-Sibiu va avea un important nod rutier aici, la Tigveni, astfel că aceste puncte de încărcare vor fi extrem de utile celor care tranzitează localitatea. Aceștia vor zăbovi preț de câteva ore pe meleagurile noastre și, cine știe, vrăjiți de frumusețea locurilor, vor reveni aici, ca turiști.”, spune primarul Constantin Smeu.
Administrația din Tigveni derulează în această perioadă o campanie ce vizează reabilitarea unor drumuri prin balastare și realizarea de șanțuri de scurgere a apelor pluviale în zonele în care acestea nu sunt configurate. Este vorba de 2,6 km de drumuri, la Momaia. De asemenea, în cursul lunii aprilie s-au derulat acțiuni de ecologizare (împreună cu fundația „România curată” și cu Ocolul Silvic Șuici) pe DN 73C dar și în zona cimitirelor din comună. Nu în ultimul rând, noul grup de pompare de la sistemul de alimentare cu apă Tigveni-Bălilești a fost dat în funcțiune, astfel că cetățenii din această zonă beneficiază de un debit mărit al apei.