leresti 1Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Florii, în comuna Lerești a avut loc sfințirea bazei sportive și a stadionului, obiective finalizate în timpul pandemiei de COVID. ”Fiindcă am depășit perioada în care nu ne puteam bucura împreună cu întreaga comunitate, date fiind restricțiile, am considerat oportun să sfințim acum aceste obiective.”, a declarat primarul Marian Toader.

Păstrând tradiția, și în anul acesta, edilul șef, alături de preotul Alexandru Pahonțu, a adus, în noaptea de Înviere, Sfânta Lumină de la Episcopia Argeșului. ”În calitate de primar, fac acest gest pentru oamenii din Lerești, fiindcă toți suntem o familie unită și mai ales de Sărbători trebuie să fim alături unii de alții”, a mai spus șeful executivului.
În afara continuării lucrărilor la noua piață - obiectiv finanțat din fonduri locale și cu sprijinul Consiliului Județean, în această perioadă, administrația locală pregătește o serie de documentații pentru obiective viitoare. ”Avem în lucru proiectul tehnic pentru extinderea canalizării pe străzile Poduri, Țarina și Valea Mărului, după care vom organiza licitația pentru atribuirea lucrărilor. Banii necesari sunt alocați din bugetul propriu și cofinanțare din partea Consiliului Județean. Pentru strada Poduri lucrăm, de asemenea, și la documentația pentru extinderea rețelei electrice. Pregătim pentru depunerea pe Programul „Anghel Saligny” studiul de fezabilitate pentru extinderea rețelei de gaze în satul Pojorâta.
Imediat după Sărbători dăm ordinul de reîncepere pentru modernizarea drumului contur Baraj Râușor, investiție derulată cu fonduri europene.”, a mai menționat primarul Marian Toader.