slobozia primarPrimăria Slobozia a depus o cerere de finanțare pentru un proiect ce prevede înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale în localitate. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat de consilierii locali în cadrul unei ședințe, investiția urmând să primească sprijin financiar prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.
Cererea de finanțare a fost depusă în parteneriat cu comunele Răscăieți, Morteni, Uliești și Vișina (județul Dâmbovița).

Conform proiectului, rețeaua de gaze din Slobozia ar urma să se întindă pe o lungime de aproximativ 30 km, iar beneficiare vor fi un număr de 1.800 de gospodării. Soluția tehnică a proiectului vizează racordarea la sistemul național prin branșarea la magistrala de gaze care trece prin comuna Popești. De altfel, autoritățile din Slobozia mai au depuse în cadrul PNI ”Anghel Saligny” și alte două proiecte. Acestea vizează modernizarea infrastructurii de circulație din comună prin asfaltarea mai multor drumuri.
Alei și gard nou la Școala Gimnazială
Amenajarea noului gard de la Școala cu clasele I-IV Slobozia a fost finalizată înainte de sărbătorile pascale. În scurt timp vor începe o serie de lucrări și la Școala Gimnazială Slobozia. ”Vor fi amenajate alei pietonale, împrejmuire cu gard nou și se vor construi șanțuri betonate, de la punte până la școală, pe o lungime de circa 100 metri”, precizează primarul Petre Funie. Totodată, pe șantierul DJ 503 lucrările avansează. Pe tronsonul I, localizat pe raza comunei Slobozia, lucrările sunt gata în proporție de 43% pe cei aproximativ 5 km de drum. DJ 503 limita județului Dâmbovița - Slobozia - Rociu - Oarja - Catanele are o lungime de 42 de km și se află în curs de modernizare cu fonduri europene, pe baza unui proiect derulat de Consiliul Județean Argeș. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost stabilit pentru finalul anului viitor.