boteni bunÎmpreună cu administrațiile localităților Davidești, Hârtiești și Vulturești, Primăria comunei Boteni va depune proiectul  pentru introducerea alimentării cu gaze, pe Programul „Anghel Saligny”. ”Documentația presupune 7 km de rețea pe teritoriul comunei noastre, pe axul principal al comunei. ”, declară  primarul Vasile Leau. Investiții noi necesită, conform spuselor edilului șef, și rețelele de alimentare cu apă și canalizare.

”Trebuie înlocuită o parte din conducta de apă, foarte veche, scoaterea apometrelor la marginea proprietăților și modernizarea stației de epurare. Încercăm ca pentru toate acestea să întocmim o documentație pentru a obține finanțare prin PNRR. În schimb, din fonduri proprii vom face un nou puț - în zona vechii Primării, și un bazin de 50 mc aferent, pentru suplimentarea debitului în zona centrală a localității. Lucrăm în acest moment la întocmirea studiului de fezabilitate pentru realizarea acestei investiții. Din studiile preliminare, acest puț va asigura un debit de 4 litri/sec”, a mai menționat șeful executivului.
Imediat după Sărbătorile pascale se va da ordinul de începere pentru reluarea lucrărilor de modernizare a centrului localității - realizarea de trotuare și șanțuri. ”Am făcut bine că am așteptat, deoarece ninsoarea de după Florii ne-a confirmat faptul că timpul încă nu este propice pentru asemenea lucrări. Avem noroc că nu au fost multe zile temperaturi foarte scăzute pe timp de noapte, astfel încât să fie afectate culturile, mai ales cele pomicole. Așteptăm cu nerăbdare și scoaterea la licitație a lucrărilor pentru modernizarea Căminului Cultural, proiect ce se va derula prin Compania Națională de Investiții.”, a mai punctat primarul Vasile Leau.