raca 1 bransamente canalizare 2Procesul de branșare a gospodăriilor la rețeaua de canalizare continuă în această primăvară în comuna Râca. Lucrările nu presupun costuri pentru cetățeni, întrucât autoritățile locale suportă toate cheltuielile cu realizarea branșamentelor, banii fiind prevăzuți în bugetul local. ”Aproximativ 40 de branșamente au fost executate în luna aprilie. Obiectivul nostru este să facem și anul acesta 150 de branșamente la canalizare, așa cum s-a întâmplat anul trecut. Depinde însă și de câți cetățeni vor dori să se racordeze la rețea, de costurile lucrărilor, pentru că avem și anumite zone unde trebuie făcute subtraversări pentru a putea aduce utilitatea. Vom continua lucrările și pe parcursul verii”, declară primarul Nicușor Sorin Popescu.

Rețeaua de canalizare a comunei Râca măsoară 28 km și reprezintă o investiție realizată prin PNDL și cu contribuția administrației publice locale.

Continuă cadastrarea imobilelor
În localitate va fi realizată anul acesta o stație de demanganizare/deferizare pentru sistemul de alimentare cu apă a comunei. Scopul investiției este acela de a crește calitatea apei livrate prin reducerea concentrațiilor de mangan regăsite în aceasta. Stația ar urma să fie construită în zona fostului CAP, iar lucrările mai prevăd și înlocuirea vechilor apometre cu unele noi, cu telegestiune. La momentul actual, 560 de gospodării sunt branșate la rețeaua de alimentare cu apă a comunei Râca, plus instituțiile din comună.
În această perioadă se continuă lucrările de cadastru pentru imobilele din localitate. Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni și sunt finanțate prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) prin OCPI. Aproximativ 2.000 de imobile din intravilanul localității, dar și suprafețe mixte beneficiază de cadastrare sistematică pe baza programului.