rociu 1Primăria comunei Rociu a depus un proiect pentru înființarea sistemului de distribuție gaze naturale prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Solicitarea de finanțare a fost depusă în asociere cu localitățile Negrași, Teiu și Rătești, iar durata de implementare a proiectului ar urma să fie de 36 de luni. Pe baza acestei investiții, aproape 5.000 de gospodării din cele patru localități ar urma să fie racordate la rețeaua de gaze.

”Acest proiect face parte din strategia de dezvoltare a comunei Rociu și reprezintă un obiectiv deosebit de important care alături de celelalte investiții în infrastructură - apă, canalizare și drumuri, ridică considerabil gradul de civilizație și confort al cetățenilor”, afirmă primarul Victor Mihai Bălășoiu.

Copiii au plantat arbuști și flori
În cadrul activităților specifice de primăvară, în luna aprilie în comuna Rociu a avut loc o acțiune de plantare copaci și flori. Acțiunea a fost organizată de autoritățile locale, iar la aceasta au luat parte și copiii și cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit Șerbănești și de la Școala Gimnazială ”Gheorghe Mocanu”. Copiii au îmbinat astfel utilul cu plăcutul, acțiunea de plantare fiind un mijloc frumos de a-i învăța pe cei mici să prețuiască natura și să protejeze mediul.