popestiAdministrația comunei Popești a solicitat finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în vederea introducerii rețelei de gaze. Comuna a depus independent solicitarea de finanțare pentru execuția lucrărilor. Depunerea cererii de finanțare și devizul actualizat al lucrărilor au fost aprobate într-o ședință de Consiliu Local.

”Rețeaua de gaze va avea o lungime de 14 km și va acoperi toate satele comunei. 1.200 de gospodării se vor putea branșa la sistemul de distribuție a gazelor. Magistrala este foarte aproape de comună, trece pe la marginea satului Purcăreni. De mai bine de doi ani de zile facem demersuri pentru realizarea acestui obiectiv. Inițial, proiectul pentru gaze a fost declarat eligibil și aprobat la finanțare prin FDI, dar fondul s-a desființat și nu s-a concretizat nimic. Poate acum vom avea mai multe șanse de reușită”, declară primarul Ion Mihai. Pe lângă proiectul pentru înființarea rețelei de gaze, autoritățile comunei Popești au mai depus în PNI ”Anghel Saligny” alte două proiecte care vizează modernizarea drumurilor locale și introducerea canalizării.
În altă ordine de idei, din luna mai sunt programate să reînceapă lucrările de construcție a noului cămin cultural din comună. Investiția este realizată cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean.