schitu golesti inaltÎn comuna Schitu Golești s-a emis ordinul de începere pentru încă un proiect de investiții - construirea unei săli de sport aferentă Școlii din satul de reședință. Pentru acest obiectiv s-a obținut finanțare prin Compania Națională de Investiții, valoarea proiectului fiind de 5,5 milioane lei. Este o sală de sport cu 102 locuri și o suprafață construibilă de 1.144 mp. Din păcate și în cazul acestui proiect, creșterea prețurilor poate ridica probleme mari constructorilor, respectiv beneficiarilor.

”Dat fiind faptul că de la realizarea studiilor de fezabilitate și până la demararea investițiilor trece destul de mult timp, se întâmplă situații, cum este cea pe care o traversăm, când creșterile necontrolate de prețuri pot pune în pericol implementarea proiectului. Cred că ar trebui la nivel de Guvern să se frâneze aceste creșteri, uneori nejustificate, altfel ne vom afla în imposibilitatea de a continua unele lucrări”, declară primarul Vasile Miriță.
Extinderea rețelei de canalizare - etapa a doua - este aproape de finalizare. Conform declarațiilor edilului șef, conducta a fost îngropată pe toată lungimea de 8 km - prevăzută în proiect, și mai sunt de realizat 2 subtraversări - DN 73 și calea ferată. ”Se lucrează la partea de refacere a carosabilului, și estimăm că în vară se va finaliza și această etapă. Sunt foarte bucuros că oamenii așteaptă cu nerăbdare să se branșeze și că nu trebuie să plătească niciun fel de taxă.”, afirmă șeful executivului.
Având un singur sat fără rețea de gaze, Loturi, conducerea administrației din comuna Schitu Golești va depune studiul de fezabilitate pentru atragerea de fonduri pentru această investiție, prin Programul „Anghel Saligny”. ”Este vorba de 35 km de rețea, ce va deservi aproximativ 100 de gospodării. Profităm de deschiderea acestei linii de finanțare și sperăm să avem șanse”, spune primarul comunei.
Administrația locală a pregătit și o surpriză pentru comunitate. A doua zi de Paște, în Căminul Cultural cel nou de la Schitu Golești - investiție abia finalizată, cu fonduri europene -va fi organizat un bal.  ”Pregătim un program artistic susținut de formațiile noastre locale și îi așteptăm pe toți sătenii, îmbrăcați în costume populare, să ne bucurăm împreună. Faptul că în sfârșit putem răsufla ușurați după această perioadă grea de pandemie și dificilă din toate punctele de vedere, este un lucru de care trebuie să fim recunoscători”, a mai declarat edilul șef din Schitu Golești.