harsestiS-a dat startul curățeniei de primăvară și în comuna Hârsești, acolo unde autoritățile locale s-au mobilizat pentru întâmpina așa cum se cuvine sărbătorile pascale. Planul de măsuri privind curățenia de primăvară în comună cuprinde acțiuni de strângere a gunoaielor de pe marginea drumurilor publice, decolmatare șanțuri, toaletarea și curățirea spațiilor verzi, respectiv întreținerea drumurilor locale.

În aceste lucrări sunt implicați beneficiarii de ajutor social, precum și angajații Serviciului de Gospodărire a Populației din cadrul Primăriei Hârsești. La rândul lor, localnicii sunt invitați să participe activ la campania de curățenie de primăvară, prin ecologizarea și întreținerea spațiilor din fața gospodăriilor.

Proiecte pentru PNRR
Fondurile europene disponibile prin PNRR constituie o bună oportunitate de finanțare pentru obiectivele stabilite de conducerea administrativă a localității. Primarul Ionel Moloiu vrea să acceseze fonduri prin PNRR și AFM pentru amenajarea unor piste pentru biciclete în comună, dar și pentru achiziția unui microbuz electric de utilitate generală. Documentațiile pentru proiecte sunt în lucru și, în cel mai scurt timp, vor fi înscrise în programele cu finanțare europeană în cadrul PNRR.
În comuna Hârsești vor începe din luna aprilie lucrările de modernizare a străzii Cimitirului (Popești). ”Se va turna covor asfaltic pe o lungime de circa 600 de metri. Lucrările de modernizare a drumului prevăd și amenajarea șanțurilor betonate și a canalelor de scurgere a apelor pluviale de-a lungul drumului”, precizează primarul Ionel Moloiu.
Pe de altă parte, administrația publică locală intenționează ca în luna aprilie să facă recepția finală a lucrărilor de modernizare realizate cu fonduri europene la Grădinița Hârsești.