cateascaPrimăvara este sezonul curățeniei, iar în această perioadă administrațiile locale sunt implicate în diverse activități de ecologizare și înfrumusețare a spațiilor publice. La fel se întâmplă și în comuna Căteasca, unde autoritățile locale derulează ample acțiuni de salubrizare a spațiilor ce aparțin domeniului public. Astfel, săptămânal se face curat în stațiile de autobuz și la locurile de joacă. De asemenea, se curăță gunoaiele de pe marginea drumurilor publice și se decolmatează șanțurile cu buldoexcavatorul.

Din păcate însă, sunt și localnici care aruncă gunoiul menajer în locuri nepermise, îngreunând astfel munca angajaților care se ocupă de curățenie. ”În urma acțiunilor de ecologizare efectuate, am găsit o mulțime de saci de gunoaie aruncați pe marginea drumului public. Cetățenii care au aruncat gunoiul, pe care i-am și identificat pe baza facturilor și a documentelor pe care le-au aruncat, sunt rugați să vină să ecologizeze zona în care au lăsat deșeurile. Au la dispoziție o lună de zile. În caz contrar, procesul verbal de sancționare va fi între 2.000 – 5.000 lei. Nu vom face rabat de la această hotărâre!”, declară primarul Liviu Năstase. În comuna Căteasca, gunoiul menajer se colectează săptămânal, iar deșeurile reciclabile de două ori pe lună. Drept urmare, cetățenii nu au niciun motiv să arunce gunoiul pe marginea drumurilor.

Informații importante privind recensământul
Prima etapă a recensământului populației și locuințelor a început în data de 14 martie. Primăria Căteasca anunță cetățenii comunei că se pot autorecenza, online, completând formularul oficial disponibil la adresa www.autorecenzare.insse, sau o pot face într-unul dintre punctele fixe din localitate în care activează recenzorii ARA, conform tabelului:
Bănuță Adrian – Sala de ședințe a Primăriei Comunei Căteasca
Program: luni-vineri, 8.00 – 18.00, telefon 0756.282.532
Marin Emilia Claudia – Căminul Cultural Catanele
Program: luni – vineri, 08.00 – 18.00, telefon 0757.855.391
În perioada 14 martie-15 mai se va desfășura autorecenzarea, iar în intervalul 16 mai-17 iulie, recenzorii vor merge prin comună pentru chestionarea persoanelor care nu au acces la internet sau nu au un dispozitiv de pe care să răspundă la întrebări.