baiculestiCurățenia de primăvară a început și în comuna Băiculești în luna martie, autoritățile locale pregătind localitatea pentru întâmpinarea sărbătorilor pascale. Lucrările se desfășoară în toate satele comunei, cu ajutorul persoanelor care beneficiază de ajutor social și care sunt obligate prin lege să efectueze muncă în folosul comunității și al utilajelor din dotarea primăriei.

Sunt curățate spațiile verzi, șanțurile, copacii sunt toaletați și se vor igieniza cursurile de apă. Drumurile sunt practicabile, iar în lunile următoare administrația din Băiculești va achiziționa piatră pentru a reabilita căile de acces care au nevoie de reparații. Și cetățenii comunei sunt îndemnați să participe la curățenia de primăvară, prin curățarea și întreținerea spațiilor din fața caselor, a grădinilor.

Canalizarea, în prim plan
În scurt timp în localitate vor începe lucrările pentru înființarea sistemului de canalizare. Autoritățile comunei Băiculești au obținut autorizația de construire și vor demara proiectul finanțat prin PNDL 2. Acesta prevede realizarea sistemului de canalizare menajeră cu stație de epurare pentru satele Mănicești, Stejari, Argeșani, Băiculești și Zigoneni. Există interes și pentru depunerea unui proiect în cadrul PNI ”Anghel Saligny” pentru introducerea gazelor în localitate. ”Așteptăm un aviz de la Distrigaz referitor la înființarea distribuției de gaze în localitate. În funcție de acesta vom decide dacă putem sau nu să depunem proiect. Interes pentru a derula o astfel de investiție în localitate sigur că există, dar trebuie să vedem mai întâi soluția oferită de operatorul de gaze”, declară primarul Niculae Dragnea.
Pe de altă parte, Primăria Băiculești va începe în scurt timp procedurile de achiziție pentru lucrările de schimbare a acoperișului la Școala Aluniș. De asemenea, în luna aprilie va fi lansată licitația pentru lucrările la PUZ-ul localității.