raca latPeste 80 de fermieri din comuna Râca au depus solicitări pentru subvențiile acordate prin APIA. Cererile de plată pentru subvențiile agricole se mai pot depune până la data de 16 mai. La fel ca și în anii trecuți, funcționarii Primăriei Râca au acordat asistență solicitanților de subvenții în vederea depunerii dosarelor (verificarea situației înscrierii terenurilor în Registrul Agricol și transmiterea adeverinței către Centrul APIA Costești).

În altă ordine de idei, în luna aprilie în localitate vor începe lucrările specifice curățeniei de primăvară. Cu ajutorul beneficiarilor de ajutor social și cu utilajele din dotare, autoritățile din Râca vor să salubrizeze spațiile publice, să decolmateze șanțurile și să defrișeze vegetația uscată. Lucrările au rolul de a pregăti comuna pentru sărbătorile de Paște, ce se doresc a fi întâmpinate în liniște și curățenie.
Branșamente la canalizare
Procesul de branșare a gospodăriilor la rețeaua de canalizare continuă în această primăvară. După ce anul trecut au fost racordate la canalizare circa 150 de imobile, autoritățile din comuna Râca își propun ca anul acesta să branșeze alte 150 de gospodării. ”Lucrările sunt executate cu fonduri din bugetul local și sperăm ca banii prevăzuți să ne ajungă să branșăm la fel de multe gospodării ca și anul trecut. Costurile cresc însă din cauza subtraversărilor pe care le avem de făcut, pentru a nu sparge asfaltul, în special spre satul Adunați. Rețeaua funcționează bine, tot ceea ce s-a branșat până acum beneficiază de utilitate la parametrii normali”, declară primarul Nicușor Sorin Popescu.