negrasiProiectul de modernizare a rețelei de iluminat public, pentru care autoritățile din comuna Negrași au accesat fonduri europene prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), va demara în această lună. ”Începem implementarea proiectului de modernizare a iluminatului public, la finalul căruia cetățenii comunei Negrași vor beneficia de iluminat din stâlp în stâlp. Investiția va conduce atât la un confort sporit pentru locuitori, pe timpul nopții, cât și la o economie la bugetul comunei, datorită faptului că vor fi montate lămpi cu LED, care au un consum mult mai mic decât becurile clasice”, precizează primarul Alexandru Constantin.

Proiectul prevede modernizarea iluminatului stradal în interiorul localității cât și în zona Rezervației Naturale ”Poiana cu Narcise” Negrași. 400 de lămpi noi vor fi montate în comuna Negrași în cadrul acestui proiect.
Curățenie înainte de Paște
Pentru că își doresc să aibă o localitate frumoasă de Paște, autoritățile locale au început în luna martie curățenia de primăvară. Lucrările se află în plină desfășurare și vizează curățarea șanțurilor, tăierea vegetației uscate și ecologizarea spațiilor de pe domeniul public. De asemenea, în cadrul acțiunilor de curățenie a fost curățat și aranjat și terenul de fotbal din centrul comunei. Primăria face apel la cetățeni să pună umărul la campania de curățenie de primăvară prin curățarea șanțurilor și a rigolelor din fața curților și a spațiilor din jurul gospodăriilor. Nu în ultimul rând, până la finalul lunii aprilie, administrația comunei Negrași în parteneriat cu primăriile din alte trei localități învecinate (Rociu, Rătești, Teiu) va depune un proiect pentru realizarea rețelei de gaze. Solicitarea de finanțare a proiectului va fi înregistrată în PNI ”Anghel Saligny”.